Darius Vâlcov, propus la Ministerul Bugetului

Publicat: 19 08. 2014, 14:34
Actualizat: 18 05. 2015, 23:44

Senatorul Darius Vâlcov este propunerea premierului Victor Ponta pentru a prelua Ministerul Bugetului, funcție rămasă vacantă după demisia ministrului Liviu Voinea.

Președintele Traian Băsescu a respins nominalizarea lui Claudiu Manda pentru această funcție guvernamentală, motivând că acesta nu are destulă experiență pentru a ocupa acest portofoliu. 

„Cea mai complexă experiență a domnului Iulian Claudiu Manda este legată de funcția de director la Casa de cultură a studenților din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ori, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult”, a susținut președintele Băsescu.

Darius Vâlcov este în prezent senator PSD, iar în trecut a fost primar al municipiului Slatina 2004 – 2012. În Parlament, a condus comisia specială pentru Roșia Montană. 

Senatorul PSD este licențiat în științe economice – Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine, București, ASE și liceneția în drept, Facultatea de Drept – Spiru Haret. De asemenea, Vâlcov este doctor în economie, titlu obținut la Academia de Studii Economice – București.

Darius Vâlcov este membru PSD din 2012, înainte fiind la PDL. Acesta este însurat cu Lavinia Șandru, fosta președintă PIN, cu care are un copil. 


afis din campania pentru alegerile locale din 2004


afiș din campania prezidențială din 2009

Pesedistul nu are case sau terenuri pe numele său, ci doar un autoturism Jeep Wrangler. Totodată, el deține bijuterii și obiecte de valoare evaluate la 62.000 lei. La capitolul active financiare, în declarația sa de avere apare un cont al soției sale, deschis în 2009, în care sunt 155.000 lei. Darius Vâlcov nu are datorii, iar anul trecut singura sa sursă de venit a reprezentat-o indemnizația de senator. Conform declarație de interese, Vâlcov nu are nicio firmă pe numele său.