Decizia PSD Iași în cazul primarului Chirica, acuzat că l-a susținut pe Tudose. „S-a votat cu două abțineri”

Publicat: 07 02. 2018, 21:50
Actualizat: 08 02. 2018, 10:27

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat miercuri seara, după ședința Biroului Municipal Lărgit, că a fost votată continuarea sa în cadrul PSD Iași. De asemenea, de același vot s-au bucurat și viceprimarul Gabriel Harabagiu și social-democratul Sorin Iacoban.

„S-a votat, cu două abțineri, să ne continuăm drumul în PSD. Am cerut decizia luată marți seara în privința excluderii noastre din partid, dar nu ni s-a prezentat nimic până acum”, a spus Chirica.
Potrivit primarului, votul de miercuri al organizației municipale va fi trimis la CEx -ul care va avea loc joi la prânz.

Marți seara, Comisia de etică a PSD Iași a recomandat excluderea din partid a lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu și a lui Sorin Iacoban, iar europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a declarat că PSD renunță definitiv la șansa de a câștiga Primăria Iași dacă-l exclude din partid pe Chirica.

Mai mulți lideri PSD Iași i-ar reproșa lui Chirica faptul că, în ianuarie 2018, filiala municipală, controlată de primarul Iașului, și-a anunțat susținerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condițiile în care organizația județeană s-a poziționat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

În urmă cu un an, vicepreședintele PSD, Mihai Chirica, președinte interimar al PSD Iași, a fost suspendat din toate funcțiile politice la o ședință a CExN al PSD, dar fără a se aplica sancțiunea excluderii din partid. Liderul PSD Liviu Dragnea spunea atunci că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el arătând că aceasta ar fi trecut cu o majoritate „zdrobitoare” și că se așteaptă ca, în perioada următoare, Chirica să înțeleagă motivele nervozității pe care a creat-o în PSD.