DEMITERE TRAIAN BĂSESCU. Deputatul PDL Doinița Chircu a fost amendată cu 1.000 de lei

Publicat: 29 07. 2012, 11:47
Actualizat: 29 07. 2014, 23:40

În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu, ale cărui rezultate finale sunt anunțate live de gândul, deputatul PDL Doinița Chircu a fost amendată cu 1.000 de lei, după ce a sesizat la 112 o tentativă de fraudă, care în urma cercetărilor Poliției nu s-a confirmat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, inspector principal Nicolae Lohon, deputatul PDL de Mehedinți Doinița Chircu a fost amendată cu 1.000 de lei după ce a sesizat la 112 că în secția 167 Eșelnița ar fi fost introduse într-o urnă mai multe voturi decât numărul celor care au votat.

„În urma sesizărilor făcute de Poliția Orșova nu s-au confirmat aspectele sesizate, motiv pentru care persoana în cauză a fost sancționată, conform OUG 34/2008, cu amendă de 1.000 de lei”, a precizat Lohon.

Contactată telefonic, deputatul PDL Doinița Chircu a spus că a făcut sesizarea în baza unui mesaj primit de la observatorul PDL din Secția 167 din Eșelnița, prin care acesta anunța că 21 de voturi fuseseră introduseră duminică dimineață într-o urnă fără ca alegătorii să se prezinte la vot.

Chircu a mai precizat că nu fusese informată de amenda primită până duminică la ora 11.00, dar că o va contesta.

Incidentul și amneda au fost confirmate și de Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI.

Doinița Chircu este cea care a reclamat, cu câteva zile în urmă, că primarul din Orșova, Ion Manea, a aruncat în Dunăre „flacăra democrației”, o torță simbolică pentru campania președintelui suspendat Traian Băsescu, care era purtată de câțiva tineri simpatizanți PDL.