Deputatul Mircea Roșca rămâne în arest în dosarul de trafic de influență

Publicat: 27 11. 2014, 00:01

Roșca a fost arestat pe 20 noiembrie, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), pe care a contestat-o la aceeași instanță.

Deputatul a fost reținut, pe 19 noiembrie, după ce a fost audiat la DNA Ploiești, unde a fost adus de anchetatori în urma perchezițiilor efectuate, tinmp de șase ore, la domiciliul său din Comarnic, județul Prahova.

Cu o zi în urmă, Camera Deputaților încuviințase cererile de percheziție, reținere și arestare, în dosarul în care Mircea Roșca este acuzat de fapte de corupție, după ce a fost denunțat de un om de afaceri din Comarnic.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii au așteptat să primească de la Camera Deputaților încuviințarea pentru percheziție, solicitată de DNA din 11 noiembrie.

Deputatul PNL este acuzat de trafic de influență, după ce în 2011, când conducea PNL Prahova, a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunțat la DNA, 20.000 de euro spre a interveni la președintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, și la alți membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denunțătorului să dobândească terenuri în oraș.

Pe de altă parte, în perioada 2011-2014, același Mircea Roșca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituții publice din județul Prahova, respectiv Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia, în vederea atribuirii către societățile deținute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziții publice. În schimbul acestor „intervenții”, susțin procurorii anticorupție, Roșca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcții în valoare de 35.418,39 lei și folosința unui autoturism marca Audi A8.