Diana Șoșoacă a anunțat că s-a înscris în Partidul S.O.S. România

Publicat: 30 05. 2022, 18:57
Actualizat: 30 05. 2022, 19:13

Diana Șoșoacă s-a încris într-un nou prtid. Anunțul a fost făcut chiar de către aceasta, luni, în plenul Parlamentului.  Senatoarea, care după despărțirea de AUR a făcut parte din rândul senatorilor independenți, s-a înscris acum în Partidul S.O.S. România, formațiune nou-înființată.

”Am un anunţ de făcut în ceea ce mă priveşte. De astăzi, vă anunţ că sunt membră a Partidului S.O.S. România. Vă așteptăm pe toți. O să revin!”,   le-a spus Diana Șoșoacă colegilor parlamentari.

Partidul S.O.S. România a fost înființat pe 21 noiembrie 2021, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti, Secţia a III-a Civilă.

Diana Iovanovici-Șoșoacă, aleasă senator din partea AUR, a devenit cunoscută prin acțiunile violente împotriva personalului medical dintr-un centru de vaccinare din județul Iași, urmate de proteste în mai multe zone din țară împotriva vaccinului sau a restricțiilor impuse din cauza pandemie, precum și prin vizita la ambasada Rusiei imediat după ce Rusia a invadat Ucraina.

După ce a fost exclusă din AUR în februarie 2021, Diana Șoșoacă s-a afla pe listele senatorilor independenți din Parlament.

Ea a atras atenția opiniei publice mai întâi în 2020, în scandalul pelerinajului de Sf. Andrei, fiind avocata Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile pentru a ridica restricțiile.

„E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peștera Sfântului Andrei. La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: „Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (…) E totul o mascaradă“.

În 21 decembrie, ea a ținut să transmită live pe Facebook din sala de plen a Senatului, unde a mers la prima ședință de validare a mandatului și de depunere a jurământului și a apărut, ca de fiecare dată, fără mască de protecție.