DOCUMENT Ce i-a transmis Comisia JURI președintelui Parlamentului European cu privire la Rovana Plumb

Publicat: 30 09. 2019, 19:03

„Ca răspuns la scrisoarea dumneavoastră din 26 septembrie 2019, aș dori să vă informez că la întâlnirea din 30 septembrie 2019, Comisia pentru Afaceri Juridice a conchis, potrivit articolului 2 (3) (c) din Anexa VII a Regulilor de procedură ale Parlamentului European, că doamna Rovana Plumb, comisar european desemnat pentru Transporturi, nu este în măsură să își exercite atribuțiile în conformitate cu Tratatul și Codul de Conduită”, a precizat Lucy Nethsingha, în scrisoarea trimisă președintelui PE, obținută de Mediafax.

„V-aș fi recunoscătoare dacă ați putea informa președintele ales al Comisiei Europene asupra acestei decizii și să țineți la curent Comisia pentru Afaceri Juridice în legătură cu pașii pe care intenționează să îi facă președintele ales. Președintele Comisiei pentru Afaceri Juridice, Lucy Nethsingha”, mai arată sursa citată.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către președintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României și Ungariei să propună „persoane adecvate” și care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Ursula von der Leyen „așteaptă noi nume” din partea României și Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.