Dragnea a propus în Guvern angajarea răspunderii pe trei legi, Ponta însă s-a opus; discuția continuă

Publicat: 28 10. 2013, 21:17
Actualizat: 30 07. 2014, 11:36

Vicepremierul Liviu Dragnea a propus Guvernului, săptămâna trecută, angajarea răspunderii pe trei legi, respectiv descentralizarea, funcționarul public și administrația publică, dar premierul Victor Ponta s-a opus invocând practica fostului Cabinet, tema urmând să mai fie discutată la nivel politic.

Surse participante la ședința de guvern au relatat agenției MEDIAFAX că premierul Ponta s-a opus ideii ca Guvernul să își angajeze răspunderea simultan pe un pachet de trei legi, motivând că aceasta a reprezentat o practică a Cabinetului Boc și că el vrea să evite asemănarea cu fosta guvernare.

„Discuția din ședința de guvern pe această temă s-a terminat cu opoziția premierului, dar o decizie finală va fi luată după ce subiectul va fi din nou analizat la nivel politic, în USL”, au adăugat sursele citate.

În urmă cu o săptămână, după ce a prezentat parlamentarilor USL proiectul descentralizării, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că, odată cu angajarea răspunderii Guvernului pentru acest document, vor mai fi modificate atât Legea funcționarului public, cât și Legea administrației publice.

„Am discutat, de asemenea, ca, odată cu angajarea răspunderii, să nu ne agajăm răspunderea numai pe proiectul descentralizării, ci și pe un pachet minim de legi privind reforma administrației, adică să adoptăm niște modificări și la Legea Statutului funcționarului public, și la Legea administrației locale”, a spus atunci Dragnea.

Întrebat de ce a optat Guvernul pentru a modifica aceste legi prin angajarea răspunderii, Dragnea a precizat că este vorba un prilej în care Executivul își poate angaja răspunderea pentru un pachet de reformă mai mare decât descentralizarea, cele două legi fiind legate de procesul de descentralizare.

Vineri, premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament la jumătatea lunii noiembrie, făcând referire numai la proiectul de lege privind descentralizarea administrației publice.