Dragnea crede că românii din diaspora nu au de ce să ceară demisia lui Corlățean: „Nu MAE a stabilit reguli”, ci autoritatea electorală

Publicat: 02 11. 2014, 22:22
Actualizat: 03 11. 2014, 08:43

„Am văzut această știre (privind faptul că românii din diaspora cer demisia lui Corlățean, n.r.). Nu au de ce să ceară demisia, pentru că nu ministerul de Externe a stabilit aceste reguli – am spus mai devreme – ci BEC și AEP”, a spus Dragnea.

El a arătat că, în ce privește organizarea alegerilor, Guvernul se ocupă de securizarea procesului electoral, BEC fiind instituția care a stabilit toate regulile.

„Din informațiile pe care le avem, principala cauză pentru care nu s-a votat în ritm mai mare a fost solictarea AEP, BEC, STS ca toate declarațiile pe proprie răspundere să fie completate, semnate, ca să fie scanate, să nu fie suspiciune de fraudare”, a spus Dragnea.

El a arătat că BEC a stabilit că nu se pot completa declarațiile pe proprie răspundere decât în interiorul secțiilor de votare, în fața președintelui, iar ulterior, în cursul după-amiezii, a stabilit că se pot completa și în afara secției de vot, urmând să se semneze în interior, fapt care a condus la creșterea ritmului de vot.

El a arătat că Ministerul de Externe nu a avut nicio vină, întrucât nu a avut nicio implicare în aceste decizii.

El a arătat că și PSD a avut nemulțumiri față de desfășurarea votului în străinătate și a cerut creșterea ritmului de vot.

Dragnea a mai spus că STS și BEC folosesc acum același sistem de sms-uri pe care l-a folosit și el și a arătat că a folosit acest sistem și la acest tur de scrutin. „Am folosit și acum acel sistem”, a menționat Dragnea.