Dragnea îi cere lui Ponta remanierea Guvernului. „Simt nevoia să se împrospăteze”

Publicat: 20 10. 2015, 21:01

Liviu Dragnea a declarat, marți seară, că PSD nu-i va retrage sprijinul politic lui Victor Ponta. Cu toate acestea, șeful social-democraților a fost mult mai tranșant în cazul unei remanieri.

„Daca mâine cade Guvernu,l ce se întamplă de poimâine: PNL și Klaus Iohannis nu au o soluție.  Nu avem de gând să – retragem sprijinul lui Victor Ponta. (…) Eu am avut o discutie cu Victor Ponta și am ajuns la concluzia că trebuie facută o analiză pentru a vedea dacă trebuie facută o schimbare. Eu simt nevoia să se împrospăteze guvernul, dar cel mai bine trebuie să o simtă prim-ministrul”, a spus Dragnea, la Realitatea TV.

Declarația sa vine după ce luni șeful PSD a spus că a discutat cu premierul despre efectuarea unei analize asupra activității Guvernului se poate termina „nu
neapărat  cu schimbări de miniștri”.

„Ar trebui în perioada următoare, și el (Victor Ponta – n.r.), și noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (…) După o perioadă de funcționare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniștri”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. „Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătățire a activității într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta și dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul”, a precizat acesta.