Dragnea îl apără pe Bănicioiu în cazul Colectiv. „Nu am ce să îi reproșez, absolut deloc „

Publicat: 04 11. 2016, 17:24

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu are ce să-i reproșeze fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, privind gestionarea cazului Colectiv

„Sincer, chiar nu înțeleg întrebarea, dacă întrebarea aceasta ați spus-o pentru că v-ați enervat, mă dezamăgiți foarte mult. (…) Este incorectă întrebarea. Eu nu am ce să îi reproșez absolut deloc, nimic lui Bănicioiu”, a răspuns președintele PSD, întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui Nicolae Bănicioiu, ca ministru al Sănătății, după incendiul de la Colectiv.

Liviu Dragnea a refuzat să trasmită un mesaj pentru familiile victimelor care și-au pierdut viața în urmă cu un an în tragedia din Colectiv, cerând „decență și discreție”.

„Ceea ce am făcut noi, eu și noi, nu a fost public și nici nu vreau să fie public și le-am cerut tuturor colegilor mei să tratăm cu foarte mare decență și discreție acest lucru. Ceea ce vom face și astăzi. Prea mulți politicieni s-au folosit de această tragedie și acum și atunci. Eu nu folosesc poziția mea sau campania electorală pe acest subiect”, a răspuns el, întrebat dacă la un an de la tragedia din Colectiv are un mesaj pentru victime.

Bănicioiu: Singura mea contribuție în problema barocamerei de la Spitalul Floreasca a fost tăierea panglicii

Cât privește problema achiziției barocamerei de la Spitalul Floreasca, inaugurată de Bănicioiu și încă nefuncțională, fostul ministru a afirmat că aceasta s-a făcut înaintea mandatului său.

„Mă bucur că îmi dați ocazia pentru că ar fi trebuit să răspund mai demult și nu am făcut-o, crezând că cineva va fi interesat să și verifice. Licitațiile acolo au început undeva cu 15 ani înainte de a fi eu ministru. Barocamera a fost ultima achiziționată în anul 2013, achiziționată, licitată, cumpărată și montată. Eu am venit ministru în anul 2014, în mai”, s-a justificat fostul ministru al Sănătăți Nicolae Bănicioiu.

El a adăugat că de-a lungul mandatului său a participat la mai multe inaugurări și că singura sa contribuție a fost tăierea panglicii și interogarea medicilor cu privire la necesarul pentru a finaliza proiectul.

„Chiar am avut o discuție foarte apăsată atunci întrebându-i de ce a început proiectul în urmă cu 15 ani și de ce nu este finalizat. Asta a fost contribuția mea legată de acest proiect. (…) și am mai spus de ce mai aveți nevoie de acest proiect”, a susținut Bănicioiu.

Liviu Dragnea a intervenit pentru a-l apăra pe Bănicioiu, arătând că există un Guvern care ar trebui să spună de ce nu funcționează barocamera și că specialiști în sănătate trebuie să spună dacă a fost o investiție utilă în sistem.

64 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzător la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, dar și a supraaglomerării și dotărilor anti-incendiu inexistente la nivelul clubului, care de altfel nici nu avea autorizație de la pompieri.

Transferurile răniților au început la aproape o săptămână, după ce 10 tineri au murit într-o singură zi în spitalele din România și alți trei în străinătate unde abia fuseseră transferați, oficialii, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, insistând că pacienții arși la Colectiv primesc absolut tot ce au nevoie în spitalele din România.

Nicolae Bănicioiu candidează pentru un nou mandat de parlamentar pe listele PSD Iași.