Dragnea îl cheamă pe Ponta la raport. Ce i-a cerut premierului a doua zi după Congres

Publicat: 19 10. 2015, 18:31

„Ar trebui în perioada următoare, și el (Victor Ponta – n.r.), și noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (…) După o perioadă de funcționare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniștri”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a avut discuții pe această temă cu premierul atât duminică, la Congres, cât și luni, la ședința BPN.

Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. „Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătățire a activității într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta și dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul”, a precizat acesta.

Întrebat dacă premierul a fost de acord cu necesitatea acestei analize, Dragnea a precizat că a fost doar o discuție, iar discuțiile „nu omoară pe nimeni”.

Liderul PSD a mai spus că inclusiv nemulțumirile mai vechi asupra activității unor miniștri vor fi luate în calcul în cadrul acestei analize, pentru că „fiecare element are greutatea lui”, însă a adăugat că „nu vrem să luăm gâtul nimănui”.

Stefan Pana, stefan.pana@mediafax.ro