Dragnea nu-l aștepta pe Tudose să vină să-l susțină la DNA: e șeful Guvernului, sunt presiuni mari pe Guvern

Publicat: 13 11. 2017, 22:34
Actualizat: 13 11. 2017, 22:54

Întrebat, la România Tv, dacă premierul Mihai Tudose l-a sunat în cursul zilei, după ce i s-au adus acuzațiile de către DNA, așa cum a făcut-o președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Dragnea a negat.

„Nu, azi nu am vorbit. Am tot vorbit zilele trecute. M-a mai întrebat cineva dacă premierul nu trebuia să vină acolo (la DNA, n.r.). Categoric nu. E șeful Guvernului totuși”, a spus Dragnea.

Întrebat de moderator dacă Tudose a fost deranjat de faptul că unii membri ai Guvernului, cum ar fi vicepremierul Paul Stănescu, au fost la DNA pentru a-l susține, Dragnea a răspuns: „Nu am de unde să știu asta”.

„Noi avem suficienți adversari de care am tot vorbit până acum, vorbim de ceva timp, nu vreau să inventăm niște adversari artificiali în interior pentru că nu e așa ceva. Ieri (duminică, n.r.) am stat împreună la Congresul TSD, știa că mă duc la DNA, chiar a venit până aproape de locul unde locuiesc, m-a dus cu mașina, am coborât din mașină, am mai stat încă 20 de minute, am fumat câteva țigări împreună, am tot discutat”, a adăugat Dragnea.

Chestionat de moderator asupra faptului că Tudose le-a „gonit” pe Rovana Plumb și Sevil Shhaideh din Guvern după ce au fost acuzate de DNA și întrebat dacă premierul nu aplică aceleași criterii și în cazul său, fiind președinte al Camerei Deputaților, Dragnea a răspuns: „Noi am lămurit lucrurile astea atunci”.

„Totuși, sunt presiuni mari pe Guvern. Până la urmă, Guvernul e susținut de noi, trebuie să urmărească ca ceea ce ne-au aprobat oamenii prin vot să se îndeplinească și e bine să fie cât mai mult securizat. Am preferat să devin eu paratrăsnet, să mă demonizeze pe mine oricum, Guvernul să poată să-și facă treaba”, a spus Dragnea.

DNA a anunțat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privința acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obținere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene a unor fonduri europene.

Președintele PSD Liviu Dragnea a ajuns, luni dimineața, la sediul DNA, unde a fost aplaudat de colegii săi sociali-democrați care l-au așteptat în fața sediului și de simpatizanți. În fața sediului s-au aflat mai mulți parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacșu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma. Aceștia au spus că au venit să îl susțină pe Liviu Dragnea.