Dragnea: „Salariul președintelui este prea mic, e lipsă de respect”

Publicat: 28 11. 2013, 19:08
Actualizat: 31 07. 2014, 14:05

Vicepremierul Liviu Dragnea susține că nu doar salariile primarilor sunt prea mici, ci chiar și cel al președintelui țării. Declarația lui Dragnea a venit în contextul în care senatorii au adoptat un proiect de lege potrivit căruia salariile edililor locali vor fi mărite cu procente între 2% și 30%.

„Chiar sunt curios dacă salariul primarului din comuna mea este mai mare decât al președintelui. Și președintele are un salariu foarte mic, dacă șeful statului are un salariu atât de mic, înseamnă că avem lipsă de respect față de acea funcție, este unul singur în această țară. Și nu e nicăieri în lume o funcție onorifică”, a declarat Dragnea.

Mai mult, acesta s-a declarat în favoarea actului normativ privind majorarea lefurilor aleșilor locali, mai ales că și el anunțase anterior că guvernul va da o ordonanță prin care primarii să fie ajutați financiar în acest sens.

„Susțin unițiativa, bineînțeles că există resurse financiare din bugetul de stat. Noi discutăm despre niște oameni cu responsabilități uriașe și nu sunt de acord cu ideea că primarului îi ajunge cât are, că nu-i trebuie mai mult. Are răspunderi uriașe și trebuie să aibă un salariu pe măsură”., a precizat el.