Dragnea va fi debarcat MAI LA IARNĂ… Băsescu: HAITA i-a simțit slăbiciunea

Publicat: 18 09. 2018, 01:36
Actualizat: 26 03. 2019, 04:15

Trecut prin multe lupte politice, Traian Băsescu simte că în PSD s-a declanșat bătălia pentru putere, pentru că slăbiciunile liderului încep să fie tot mai evidente.

„E o luptă teribilă pentru putere. Haita i-a simțit slăbiciunea și s-a năpustit. În politică, lupta pentru putere e nemiloasă, mai ales în momentul în care tu, care ești în vârful puterii politice, nu simți să te dai la o parte. (…) Eu am impresia că sunt destul de exagerate veștile cu scrisoarea, cu 30 de președinți de organizații… Au și ei un statut și nu cred că așa se poate face o debarcare la PSD”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la TVR, întrebat care este părerea sa despre situația din PSD.

Totuși, fostul șef al statului nu crede că Liviu Dragnea a ajuns „la momentul debarcării”. „Asta va fi mai spre iarnă”, prevestește Băsescu. În opinia sa, în PSD lupta internă nu este generată de principii, ci a fost provocată de „teleormanizarea puterii politice și în partid, și la guvern, pe toate palierele”.

Băsescu nu crede că presiunile PSD pentru o amnistie ar veni de la Liviu Dragnea, pentru că acesta a căutat întotdeauna să-și salveze doar propria piele.

„Părerea mea este că Dragnea nu a vrut niciodată să dea o lege a amnistiei și grațierii, tocmai datorită legăturilor sale cu sistemul. El a fost condamnat cu suspendare la Dosarul Referendumului pentru că Kovesi a fost plină de bunăvoință. Sunt probe că s-au furat două milioane de voturi. Eu am o parte din aceste probe. Procurorii nu au pus toată grozăvia furtului în dosare. A avut un tratament preferențial. El trebuia să ia ani grei de pușcărie pentru Dosarul Referendumul. (…) Dragnea a fost menajat de Kovesi”, dezvăluie Băsescu.

El mai adaugă că Liviu Dragnea încearcă zadarnic să scape de pușcărie.

„Acum a intrat în panică, pentru că nu există salvare individuală. Nu mai are cu cine să o rezolve. Nu Kovesi rezolva problemele la Înalta Curte, pentru că aici e vorba de judecători, ci poate Mitică Dumbravă, poate Coldea… Acum a început să schiaune la Tudorel Toader. Să fim foarte clari: nu se poate da grațiere sau amnistie. În momentul de față, societatea românească nu suportă așa ceva. Singura soluție pentru îndreptarea unor ticăloșii e cea propusă de Tudorel Toader. Ăsta știe carte. Chiar dacă mi-e antipatic, știe carte”, a declarat Traian Băsescu.