Dreapta UNITĂ va fi pe buletinele de vot. ÎCCJ a validat Alianța USR-PMP-FORȚA DREPTEI

Publicat: 19 03. 2024, 13:55
Actualizat: 19 03. 2024, 20:25

ÎCCJ a validat alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central(BEC). Aceasta vine la scurt timp după ce Biroul Electoral Central a respins constituirea Alianței Dreapta Unită. 

Reprezentanții Alianței USR-PMP-FORȚA DREPTEI spun că Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot din 9 iunie. Aceștia au transmis printr-un comunicat de presă, că Înalta Curte de Casație și Justiție le-a dat câștig de cauză și a validat această asociere politică.

S-a făcut dreptate. Dreapta Unită este legal constituită. Tentativa PSD de a împiedica înregistrarea alianței a eșuat. Justiția a făcut dreptate. Pornim campania cu credință în izbândă!, a scris Ludovic Orban pe pagina de facebook.

Din comunicat, mai reiese că „Înalta Curte de Casație și Jutiție, a anulat decizia antidemocratică a Biroului Electoral Central (BEC) și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei. La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că este bucuros ,,că au învins libertatea de asociere și democrația.”

Sursa foto: facebook

Citește și:

Alianța Dreapta Unită CONTESTĂ la ICCJ decizia BEC de a respinge protocolul de constituire pentru alegerile din 9 iunie

Nicolae Ciucă, despre respingerea protocolului Dreptei Unite la BEC: Decizia spune TOTUL / „Nu PNL şi PSD au fost cei care au blocat această alianţă”