După ce l-a demis de la șefia ANAF și l-a pus vicepreședinte, Tudose speră că Bogdan Stan „face treabă”: „Dacă nu, vom face o altă evaluare”

Publicat: 25 07. 2017, 16:17

„Ca și președinte ANAF trebuia să coordoeze și Antifrauda (…) și acolo unde e pe segmentul unde e acum sper că face treabă. Dacă nu, vom face o nouă evaluare peste o lună, de la președintele ANAF până la vicepreședinți”, a declarat, marți. Mihai Tudose, întrebat de ce l-a demis pe Bogdan Stan de la conducerea ANAF dacă, mai apoi, l-a numit în funcția de vicepreședinte.

La doar o zi înainte ca Bogdan Stan să fie demis de la conducerea ANAF, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara că îi ceruse premierului Mihai Tudose, în cadrul celei de-a doua informări săptămânale privind activitatea Guvernului, să „analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului”, motivând că „România nu stă rău”, dar că ar trebui „să stea mult mai bine” la gradul de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

 „I-am cerut premierului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului și m-a asigurat și pe mine, și pe colegi că se va întâmpla lucrul ăsta, în zilele următoare. Și legat de creșterea gradului de colectare, și de relația pe care ANAF-ul o are și trebuie să o aibă cu agenții economici și l-am rugat să facă o analiză foarte serioasă a activității ANAF-ului. România nu stă rău, trebuie să stea mult mai bine”, declara Dragnea, la finele ședinței coaliției de guvernare.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea șefului ANAF, Bogdan Stan, Dragnea a evitat să răspundă.

„Eu evit să spun ce părere am eu personal despre un șef de instituție, dar faptul că l-am rugat, i-am cerut premierului să facă această analiză probabil că nu sunt foarte fericit”, spunea Dragnea.

Mai mult, pe 6 iulie, liderul PSD preciza că „nu e pus în pericol postul șefului ANAF” și că au fost identificate „30 și ceva de acțiuni care au în vedere o îmbunătățire a activității” instituției, în urma discuțiilor pe care Mihai Tudose le purtase, miercuri, cu Bogdan Stan.

„Am avut aseară o întâlnire cu premierul, ei au avut ieri (n.r – discuții) timp de patru-cinci ore și cu Finanțele, și cu ANAF-ul și au identificat 30 și ceva de acțiuni care au în vedere o îmbunătățire a activității ANAF-ului (….) De asta au fost chemați acolo, ca să discute serios”, declara, la acel moment, liderul PSD.

Reamintim că Tudose l-a demis, pe 18 iulie, pe Bogdan Stan din funcția de președinte al ANAF, numindu-l ulterior în funcția de vicepreședinte al instituției, cu rang de secretar de stat.