Dușa: Victor Ponta nu are de ce să își dea demisia, a ajuns prim-ministru pe un vot popular

Publicat: 05 06. 2015, 16:35

„Organizația PSD Harghita consideră că domnul Victor Ponta nu are de ce să-și dea demisia. El a ajuns prim-ministru pe un vot popular, este un premier care a reparat toate nedreptățile făcute de Guvernul Boc, este prim-ministrul care a adus România într-o situație economică deosebită. Sigur că trebuie respectată Constituția, dar numai Parlamentul poate demite primul-ministru”, a declarat presei Mircea Dușa, care a precizat că afirmațiile sale sunt făcute în calitate de șef al PSD Harghita.

Totodată, Mircea Dușa și-a manifestat convingerea că votul Parlamentului va fi unul de susținere a Guvernului.

„De altfel, s-a și depus o moțiune de cenzură și trebuie să așteptăm votul Parlamentului, așa cum sunt prevederile constituționale și sunt convins că votul va fi unul de susținere a Guvernului”, a conchis Mircea Dușa.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârșit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaților avizarea urmăririi penale pe numele premierului și pentru conflict de interese.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o „situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunțat că respectă poziția publică a președintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament și numai Parlamentul îl poate demite.

Pe de altă parte, tot vineri, PNL a depus la Parlament moțiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”. Moțiunea este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO și 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputați și senatori PNL.