• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Emil Boc pleacă în China să caute investitori

Emil Boc pleacă în China să caute investitori
Premierul Emil Boc va participa, la Shenzhen, la deschiderea competiției sportive Universiada 2011.

Premierul Emil Boc va face o vizită de lucru în RepublicaPopulară Chineză, în perioada 10-16 august 201, unde va participa,printre altele, și la deschiderea competiției sportive Universiada2011.

Vizita are loc la invitația părții chineze. Emil Boc va aveaîntrevederi cu președintele RP Chineze, Hu Jintao, cu premierulchinez Wen Jiabao și va participa la Forumul economicromâno-chinez, care se va desfășura la Beijing.

Șeful Executivului român va fi însoțit de miniștrii TeodorBaconschi, Ion Ariton, Anca Boagiu, Kelemen Hunor, care vor aveaîntrevederi cu oficialități chineze din sectorul propriu deactivitate. De asemenea, delegația oficială va fi însoțită de odelegație de oameni de afaceri care vor participa la Forumuleconomic româno-chinez de la Beijing .

„Delegația de oameni de afaceri a fost propusă de MinisterulEconomiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Camera de Comerț șiIndustrie București. Oamenii de afaceri vor suporta, din bugetulpropriu, toate cheltuielile privind deplasarea lor în RP Chineză”,se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Premierul Emil Boc va participa, la Shenzhen, la deschidereacompetiției sportive Universiada 2011, prilej cu care areprogramată și o întrevedere cu delegația sportivilor români carevor reprezenta România la această competiție.

Inchide