EXCLUSIV Năstase și Mitrea s-au dus la Iliescu să-l roage să preia partidul. Iliescu: „Oamenii mi-au prezentat diverse propuneri. Mă gândesc și eu, bineînțeles, cum să ieșim din criză”

Redactor:
Liliana Ruse
Redactor:
Marian Sultănoiu
EXCLUSIV Năstase și Mitrea s-au dus la Iliescu să-l roage să preia partidul. Iliescu: „Oamenii mi-au prezentat diverse propuneri. Mă gândesc și eu, bineînțeles, cum să ieșim din criză”
Surse din formațiunea social-democrată ne-au declarat că Iliescu a primit o ofertă de a prelua PSD, venită de la Miron Mitrea și Adrian Năstase, în urmă cu câteva zile, după ce fostul președinte al PSD a anunțat că renunță la orice funcție în partid.

Surse din formațiunea social-democrată ne-au declarat că Iliescua primit o ofertă de a prelua PSD, venită de la Miron Mitrea șiAdrian Năstase, în urmă cu câteva zile, după ce fostul președinteal PSD a anunțat că renunță la orice funcție în partid. Planul eraca Ion Iliescu să conducă partidul cel mult un an, timp în care săse facă alegeri în toate organizațiile și să fie organizat apoi unnou congres.

La congresul de sâmbătă urma să fie aleasă, pe lângă”președinția Iliescu”, și o conducere restrânsă, din maximum 15persoane, care să se ocupe de organizarea partidului. Adversariilui Geoană au calculat că doar o personalitate ca Ion Iliescu poatesă fie acceptată de marea masă a delegaților la congres, dată fiindpopularitatea foarte mare a acestuia în partid și lipsa ambițiilorpersonale și a unor planuri politice pe termen lung, de care arputea fi suspectați restul pretendenților la șefia PSD.

Iliescu: „Să mă angajez acum, la 80 de ani, să preiaupartidul, e cam mult”

Președintele de onoare al PSD Ion Iliescu a confirmat pentruGândul că i s-a propus preluarea, pentru o perioadă de timp, așefiei partidului, propunere pe care a declinat-o. „Oamenii mi-auprezentat diverse propuneri față de problemele care există. Măgândesc și eu, bineînțeles, cum să ieșim din criză. În loc să nepreocupăm de problemele de fond ale așezării partidului pe bazeserioase, trebuie să căutăm soluții la unele aspecte, care artrebui să rămână, totuși, marginale”.

Iliescu a declinat oferta, susținând că pentru vârsta sa ar fi,totuși, prea mult. „Eu mă încadrez în prevederile unor poziții dereprezentare onorifică, dar ca să mă angajez acum, la 80 de ani, săpreiau partidul, e cam mult”, a declarat președintele de onoare. Ela evitat să creeze orice fel de ambiguitate, precizând că nu-și maiacordă timp de gândire pentru o eventuală revenire asupra decizieisale.

Dragnea îl vrea în „funcția de Ion Iliescu”

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit și el,ieri, cu Iliescu, rugându-l să mai reflecteze la decizia de a seretrage.

„Nu se pune problema să fie îmbunat domnul președinte IonIliescu. Eu am avut o discuție cu domnul președinte astăzi (joi -n.red.) și l-am rugat să se gândească cu mai multă înțelepciune ladecizia dumnealui, pentru că până la urmă decizia tuturor este caacest partid să rămână unit și puternic”, a spus Dragnea,declarându-se convis că Iliescu „nu va duce la capăt” deciziaprivind retragerea sa. „Eu am înțeles și cred că bine a făcut că apus o presiune pe congres legat de o soluție pe care nu o vedeabine, dar până la urmă eu cred că domnul președinte Iliescu varămâne în continuare un om extrem de important în partidul ăsta,indiferent de ce funcție are, pentru că domnul președinte Iliescuare funcția unică. Are funcția de Ion Iliescu și este suficient”, amai spus Dragnea.

104 milioane de euro pentru FCSB. Gigi Becali a bătut toate recordurile din Liga 1
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Scandal în familia lui Gigi Becali! S-a certat cu nepotul Vasile Geambazi! Motivul de la...
Trucurile de pe WhatsApp de care nici nu știai. Românii trebuie să le afle cât...
Valul trei. Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Șefa serviciilor de informații din SUA, noi precizări despre originea coronavirusului. Ipotezele luate în calcul
Brigitte, șocată de ce a aflat! Sara i-a spus ce face Florin Pastramă în lipsa...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Loto 6 din 49 și Joker. Toate numerele și toți câștigătorii de la extragerea de...
Momente uluitoare la metrou. O cunoscută vedetă a lăsat perplecși călătorii dintr-o staţie FOTO
ȘOC în lumea muzicii românești: Marele cântăreț A MURIT
Cum să ții postul profesionist. Alimentul vegan cu mai multe proteine decât carnea de pui
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Modificare importantă făcută de Lidl. Ce schimbare importantă pe care trebuie să o ştie toţi...
Inchide