Explicațiile lui Hellvig în cazul acuzațiilor ANI: Soția este salariată la societatea medicală, este normal să avem un cont comun

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 19 05. 2015, 21:15

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, acuzat de ANI de incompatibilitate pentru că ar fi deținut simultan și funcția de director la o companie, susține că acest demers al Agenției Națuionale de Integritate este o comandă politică și că face parte din campania electorală.

„Remarc cu amărăciune că unele lucruri care s-au spus despre instituțiile statului se confirmă. Regret enorm că aceste instituții se implică în campania electorală, eu sunt total nevinonvat. Este o comandă politică, ANI a intrat în campanie electorală alături de partide. Ei sunt mai preocupați de campanie decât de a face dreptate, mă deranjează extrem de mult. Nu pot să accept acest abuz fără să ripostez, eu sunt curat, sunt nevinovat și o să contest în instanță decizia ANI și sunt sigur că o să câștig. Nu așa este o democrație, un stat democratic și sănătos”, a declarat Hellvig, într-o conferință de presă.

Ministrul Turismului a explicat că el nici măcar nu a primit o comunicare oficială de la ANI în care să fie anunțat că este incompatibil, ci doar mai multe înștiințări în care era anunțat că există suspiciuni. Mai mult, Eduard Hellvig a adăugat că va trimite documentele doveditoare la ambasadele din România, traduse în mai multe limbi, pentru „a-și demonstra nevinovăția”.

Potrivit ANI, Eduard Hellvig ar fi deținut, până pe 31 octombrie, simultan funcția de ministru al Dezvoltării și cea de director al S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., ceea ce este ilegal. ANI mai meționează că în perioada august – octombrie 2012 Hellvig ar fi fost plătit de S.C. LIFE LINE – MEDICAL CENTER S.R.L. cu suma 26.000 de lei dar că între ministru și acestă companie nu există un contract de muncă. ANI a sesizat în acest caz ANAF.

Referitor la societatea medicală, Hellvig a specificat că, de fapt, este vorba despre salariul soției care lucrează la firma respectivă, dar că cei doi au un cont comun și toți banii intră la un loc.

„Nu e nimic anormal sau incorect să ai un singur cont în familie, costă 100 de euro pe an să-l administrezi, sunt niște bani. Am făcut un cont comun pentru a avea acces amândoi la el”, a argumentat Hellvig.