Falcă: „După demisie, Ioan Rus devine concurentul lui Ponta la președinția PSD”

Publicat: 06 08. 2012, 12:10
Actualizat: 11 02. 2014, 16:26

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, afirmă că Ioan Rus a devenit, în urma demisiei de la Ministerul de Interne, concurentul lui Victor Ponta la președinția PSD, iar gestul său „arată de fapt” că „și-a pierdut răbdarea de a încălca anumite legi” pentru „a îndeplini obiectivele politice ale lui Ponta”.

Gheorghe Falcă, purtătorul de cuvânt al Mișcării Creștin-Liberale (MC-L) Arad – alianță realizată în județ de PDL și PER -, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Rus a devenit, după demisia din funcția de ministru al Internelor, „concurentul” lui Victor Ponta la președinția PSD.

„În acest moment, Ioan Rus devine concurentul lui Victor Ponta pentru postul de președinte al PSD, pentru că este clar că în interiorul PSD sunt discuții cu referire la activitatea politică a lui Ponta și la plagiatul său. De aceea, de astăzi, Victor Ponta are un concurent în interiorul partidului, pe domnul Rus, care a analizat toate greșelile domnului Ponta”, a declarat Falcă.

Primarul municipiului Arad a afirmat că „această demisie arată de fapt că Ioan Rus și-a pierdut răbdarea de a încălca anumite legi pe parcursul referendumului, pentru a îndeplini obiectivele politice ale domnului Ponta”.

Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.