Fenechiu: În Ministerul Transporturilor sunt oameni care nu știu pe ce lume se află

Publicat: 30 12. 2012, 15:13
Actualizat: 26 06. 2013, 07:54

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, spune că a găsit în instituție oameni care „nu știu pe ce lume se află” și că va prezenta o nouă organigramă a ministerului, pentru că actuala organigramă este „stufoasă”, după care vor fi organizate concursuri pentru toate posturile de conducere.

Relu Fenechiu a afirmat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Iași, că în cele patru zile în care a lucrat în Ministerul Transporturilor a ajuns la concluzia că organigrama instituției este una stufoasă și că mulți angajați „nu știu pe ce lume se află”.

„22 decembrie a fost prima zi în care am intrat în minister. Au fost patru zile în care am muncit. Am avut bucuria de a descoperi oameni foarte competenți, dar am avut și dezamăgirea de a găsi oameni cărora n-o să le dau numele acum de sărbători, dar care nu înțeleg ce caută acolo. În minister este o organigramă stufoasă, cu mulți oameni pe care dacă îi întrebi ce fac nu-ți pot spune”, a afirmat Relu Fenechiu.

El a mai spus că a constatat existența unor mari deficiențe în ceea ce privește resursa umană, mai ales în domenii precum cel al controlului și al fondurilor europene.

„Nu poți face performanță cu oameni slabi. Toți aceștia vor fi dați afară. După ce voi veni cu noua organigramă, organizez concursuri pentru toate pozițiile de conducere. Știu ce înseamnă un om performant și un om slab. Când ceri unor oameni de la un departament niște situații care fac parte din activitatea lor și nu sunt în măsură să le prezinte, e clar că nu știu pe ce lume se află”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a mai afirmat că una dintre prioritățile sale este reorganizarea ministerului și întărirea Corpului de Control al instituției.