Fifor, critică despre moțiune: Nicio propunere de guvern, nicio propunere serioasă de premier, niciun program

Publicat: 14 06. 2019, 13:28

„Ce vor să facă pentru români cei care au depus moțiunea împotriva Guvernului? Nimeni nu răspunde la această întrebare.Orban zice că ar vrea prim-ministru, dar Tudose spune că el ar fi mai potrivit. Ca să îi împace, consilierul președintelui PNL spune că ar fi mai bine să rămână PSD la Guvernare. Barna de la USR vine cu alte năzbâtii: nu vrea la guvernare, dar vrea anticipate. Se ceartă și pe Constituție.Presedintele Iohannis vrea revizuire restrânsă, doar pe referendum, USR vrea revizuire lărgită. Domnul Iohannis zice că vrea consens național, dar nu-i iese decât un simulacru de pact al Opoziției. Ei zic doar «Jos PSD» dar niciunul nu e în stare să ofere ceva bun pentru români”, a transmis, pe Facebook, Mihai Fifor.

Purtătorul de cuvânt al PSD arată că Opoziția nu a venit cu propunere de guvern, o propunere serioasă de prim-ministru sau vreun program de guvernare.

„Vor doar să dărâme, dar nu sunt în stare să construiască nimic. România nu își permite o astfel de aventură. Asta ne unește! PSD nu va lăsa țara pe mana acestor impostori. Moțiunea nu va trece!”, conchide Fifor.

Pentru ca moțiunea de cenzură a opoziției să treacă sunt necesare 233 de voturi ale parlamentarilor. PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au anunțat că vor susține demersul, însă liderul deputaților liberali Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că moțiunea nu are în prezent voturile necesare.

Viorica Dăncilă a anunțat, după întâlnirea de marți cu grupurile parlamentare ale PSD că aceștia nu vor vota moțiunea de cenzură, însă vor asigura cvorumul.

Potrivit procedurii parlamentare, o moțiune de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moțiune de cenzură are nevoie de votul majorității deputaților și senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Moțiunea PNL, sub numele „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!” va fi dezbătută și votată, marți, 18 iunie, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Foto: Mediafax Foto / Liviu Untaru