Fifor: Programul de guvernare PNL: 400.000 de oameni concediați. Spuneți adio creșterilor de pensii

Publicat: 03 10. 2019, 11:35

„Am văzut ieri programul de guvernare propus de PNL: 400.000 de oameni concediați, creșterea impozitelor pe salarii prin introducerea unei cote progresive, desființarea județelor și a 2000 de comune din România. O spune chiar „premierul de compromis” pregătit de Iohannis pentru partidele de opoziție.”, a declarat Mihai Fifor, joi, într-o postare pe Facebook.

Secretarul general al PSD susține că viitorul guvern, condus de PNL, va anula măsurile introduse de social-democrați, anume măririle de pensii și vor impozita veniturile.

„Toate majorările date de PSD la salarii vă vor fi luate din buzunare sub formă de taxe și impozite. Spuneți adio creșterilor de pensii. Iar când veți avea nevoie de un aviz de la autoritățile locale, veți merge zeci sau sute de kilometri până la primărie sau la consiliul regional.”, a mai spus Fifor.

Social-democratul a adăugat că liberalii vor reduce locurile de muncă.

„Pe scurt: tăieri! Tăieri de locuri de muncă, tăieri de salarii, tăieri de județe și de localități. 1 din 3 bugetari va rămâne pe drumuri (vorbim de medici, profesori, polițiști, militari etc.)”, a motivat Mihai Fifor.

Fifor a făcut un apel către cetățeni, de a opri viitorul guvern al Opoziției, prin votul din noimebrie, la alegerile prezidențiale.

„Pregătiți-vă! Vine Austeritatea! Aveți o singură șansă să opriți acest tăvălug: votul pe care îl veți da la alegerile din noiembrie!”, a conchis Fifor.

Partidele de Opoziție susțin, în textul moțiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă poate fi numit „guvernul șanselor ratate pentru România”. Totodată, în document este precizat că România a pierdut aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate țării noastre.

O altă „ratare” amintită de partidele de opoziție în moțiune vizează autostrăzile. Încă un motiv pentru demiterea Guvernului Dăncilă îl reprezintă taxele introduse prin Ordonanța „Lăcomiei”. Și noul an școlar este un argument al Opoziției invocat în moțiunea de cenzură.

Dezbaterea și votul moțiunii urmează să aibă loc joia viitoare, de la ora 10.00.