VIDEO-FOTO | Florin Cîțu este noul președinte al PNL. A câștigat cu aproape 1.000 de voturi mai mult decât Ludovic Orban

Publicat: 25 09. 2021, 18:32
Actualizat: 25 09. 2021, 20:00

Florin Cîțu a câștigat alegerile din PNL și va fi noul președinte al partidului, după ce a obținuț cu aproape 1.000 de voturi mai mult decât contracandidatul său, Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu a fost votat de 2.878 de delegați PNL, în timp ce Ludovic Orban a primit voturile a 1.898 de membri ai partidului prezenți la congres.

Rezultatele au fost anunțate de Theodor Stolojan, care a spus că Florin Cîțu a câștigat alegerile cu 60,2% din totalul voturilor exprimate de delegați, în timp ce Ludovic Orban a fost votat de 39,8%.

„Trebuie să fiu sincer și să spun că nu mă surprinde alegerea dumneavoastră. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor. De azi, suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic: PSD. Aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care începe cu PNL, care va schimba România în bine. Împreună, construim România liberală”, a spus Florin Cîțu, după aflarea rezultatului.

FOTO: Alexandra Pandrea, Ina Stoica / Gândul