FLORIN CÎȚU, noul lider al grupului parlamentar PNL din Senat

Publicat: 07 11. 2018, 11:38
Actualizat: 25 03. 2019, 23:28

De asemenea, senatorul Mario Oprea a devenit viceliderul grupului PNL. Anunțurile au fost făcute în plenul Senatului, miercuri, de viceliderul grupului PNL, Eugen Pîrvulescu.

Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, a renunțat, luni, la funcție, președintele partidului propunându-l pe Florin Cîțu pentru a prelua această funcție.

Tot luni, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia de retragere a lui Iulian Dumitrescu de la șefia grupului parlamentar din Senat a fost luată de comun acord și că acesta i-a tranmis că vrea să se concentreze pe conducerea filialei liberale din Prahova.

„Decizia domnului Iulian Dumitrescu de a se retrage de la conducerea grupului parlamentar de la Senat este o decizie care îi aparține, pe care a luat-o în urma unei discuții pe care a avut-o cu mine, iar ideea retragerii domniei sale de la conducerea grupului parlamentar din Senat nu înseamnă o dezangajare a domnului Dumitrescu, ci înseamnă o consacrare mai serioasă asupra exercitării atribuțiilor extrem de importante pe care le are în partid, anume atribuția de prim-vicepreședinte al PNL pe relația cu mediul de afaceri și cu societatea civilă și de asemenea funcția de președinte al uneia dintre cele mai puternice organizații a partidului, filiala PNL Prahova. Decizia este una luată de comun acord. Este o decizie prin care domnul Dmitrescu va aloca mai mult timp și mai multă energie pentru întărirea relațiilor cu mediul de afaceri și cu societatea civilă”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

 „Iulian Dumitrescu a demisionat în timpul BEx-ului (Biroul Executiv al PNL – n.r.) din funcția de lider al grupului PNL de la Senat. Ludovic (Orban – n.r.) l-a propus pe Florin Cîțu să îi ia locul„, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Propunerea lui Ludovic Orban a fost votată în grupul parlamentar PNL de la Senat.

Potrivit surselor citate, o altă propunere de înlocuire a lui Iulian Dumitrescu a fost Alina Gorghiu, dar ea a refuzat, afirmând că preferă funcția de vicepreședinte al Senatului.