FOTO | Raluca Turcan îl omagiază „onest” pe Mihai Eminescu cu o colivă la mormânt și o postare cu typo pe Facebook

Publicat: 15 01. 2024, 12:24
Actualizat: 15 01. 2024, 14:53

Astăzi este Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu. Așa a început ministrul Culturii, Raluca Turcan mesajul pe Facebook. 

Ministerul Culturii a organizat ceremonii de depunere de coroane cu flori la mormântul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu și la statuia poetului din fața Ateneului Român, unde au fost mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

Pe 15 ianuarie, România aduce un omagiu „onest” memoriei emblematice a literaturii noastre, a transmis Raluca Turcan.

În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest și încărcat de recunoaștere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu, anul acesta împlinindu-se 174 de ani de la nașterea poetului.

Sprijinindu-se pe numele și opera lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale are valențe românești și universale. Cultura națională izvorăște din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o și ne-a redăruit-o, admirabil îmbogățită. De aceea generații întregi de români i-au fost, îi sunt și îi vor fi recunoscătoare, cunoscându-i și prețuindu-i opera.

Turcan a spus că Eminescu poate fi răsplătit prin „a-i aprecia opera și a o promova cu mândrie”.

Ministrul a omagiat poetul național printr-un mesaj cu erori de tipar și stângăcii stilistice.

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis, de Ziua Culturii Naționale: În perioada comunistă, cultura a fost ascunsă sub o pătură urâtă de ideologie și propagandă

Nicolae Ciucă: „Partidul Național Liberal continuă tradiția democratică al cărei fir a fost reluat în 15 ianuarie 1990”