Gabriel Berca, vicepreședintele PMP, s-a înscris în PNL. „Vreau să pun umărul să facem pe zona Moldova un partid foarte puternic”

Publicat: 15 05. 2015, 15:44
Actualizat: 16 05. 2015, 11:11

Gabriel Berca a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a revenit în PNL.

„Vreau să pun umărul să facem pe zona Moldova un partid foarte puternic”, a spus Gabriel Berca.

El a afirmat că situația PNL în județele Moldovei este „complicată” și că este important ca, în bătălia cu PSD, această formațiune să fie foarte puternică.

„În 2016, la alegeri, Moldova va decide și trebuie să fim puternici”, a declarat Berca.

El a spus că va activa ca secretar executiv al PNL în regiunea nord-est.

Gabriel Berca a subliniat că va avea doar cuvinte frumoase despre foștii săi colegi din PMP, dar că el consideră că este necesar să participe la consolidarea PNL în această zonă în care PSD este puternic.

La rândul său, vicepreședintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Bălan, a declarat că știa că se poartă discuții cu Gabriel Berca privind înscrierea acestuia în PNL și ocuparea unei eventuale funcții.

„Luni se va purta o discuție la București și se va anunța oficial”, a spus Bălan.

Gabriel Berca, de profesie inginer, a fost prefect al județului Bacău începând din ianuarie 2005 și până în martie 2008, când a devenit secretar general al Guvernului, funcție ocupată pentru câteva luni. În 2008 a fost ales senator din partea PNL, partid din care a demisionat în iunie 2010 și s-a înscris în PDL, fiind președinte al organizației PDL Bacău.

El a fost ministru al Administrației și Internelor în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

În aprilie 2013, a fost numit consilier prezidențial al lui Traian Băsescu și a demisionat din PDL, reclamând „blatul” de la alegerile interne când Vasile Blaga a fost ales președinte al formațiunii. În ianuarie 2014, el a demisionat din funcția de consilier prezidențial și s-a înscris în PMP, fiind vicepreședinte pentru regiunea nord-est.