Gabriela Firea a găsit vinovatul pentru „problema de comunicare” Oprea – Ponta

Publicat: 10 07. 2015, 13:29
Actualizat: 10 07. 2015, 14:50

This browser does not support the video element.

Scandalul din guvern pe tema Ordonanței de Urgență privind salarizarea demnitarilor a fost declanșat de Administrație Prezidențială, susține PSD.

„Salarizarea demnitarilor este o chestiune care se leagă de legea salarizarii din sectorul bugetar. Guvernul acest lucru l-a susținut. În ceea ce privește ordonanța despre care se discută în aceste zile, pare să fi fost totuși un joc incorect făcut de cei din jurul președintelui, care l-au împins pe acesta să se delimiteze indirect de măsura, prin consilieri, dupa ce a susținut-o public înainte chiar de adoptarea în Guvern”, este poziția purtătorului de cuvânt al PSD.

Potrivit acesteia, a apărut o problemă de comunicare între Ponta și Oprea din cauza comunicării Administrației Prezidențiale.

„Tocmai de aceea s-a creat o problemă de comunicare, în condițiile în care premierul a crezut că a existat o discuție între domnul Oprea și domnul Iohannis, iar domnul Oprea a crezut că a fost un acord al premierului Ponta cu președintele. Comunicarea președinției pe subiect a fost un pic bizară. Salarizarea demnitarilor va fi în cele din urma reglementată împreună cu restul salariilor din sectorul bugetar”, a adăugat Firea.

Premierul Ponta a spus că Guvernul va anula săptămâna viitoare Ordonanța de Urgență promovată de premierul interimar Oprea privind salarizarea demnitarilor. Ponta susține că a crezut că există o înțelegere Oprea – Iohannis, iar Oprea a reacționat afirmând că Ponta știa despre această Ordonanță.