GÂNDUL LIVE. Adriean Videanu: Guvernul Ungureanu a picat din cauza PDL. MRU ar putea fi prezidențiabilul PDL. PLUS Renunțarea la portocaliu a fost o eroare

Publicat: 25 05. 2012, 01:31
Actualizat: 26 05. 2012, 11:20

Adriean Videanu susține că PDL este responsabil pentru demiterea guvernului Ungureanu prin moțiune de cenzură, însă crede că relația democrat-liberalilor cu MRU va continua, acesta putând fi candidatul la prezidențiale al partidului.

„Un singur vinovat nu există. Întregul partid este vinovat, pentru că cel care trebuia să asigure stabilitatea guvernului Ungureanu era grupul parlamentar. Sigur că aici intervine și conducerea partidului. Guvernarea s-a pierdut din cauza PDL. Eu sunt aici în opoziție cu mulți colegi de-ai mei care spun că au votat și cei de la minorități. Nu, cei care au greșit și guvernul Ungureanu a plecat au fost cei de la PDL. Dacă nu aveam cele 11 plecări, guvernul Ungureanu nu pica”, a declarat Videanu, la emisiunea GÂNDUL LIVE.

Cu toate acestea, liderul PDL a precizat că și fostul premier are o parte din responsabilitate. „Și primul ministru trebuia să își asigure majoritaea. Să aibă un dialog mai bun cu cei din Coaliție”, a spus el.

Videanu a adăugat că „Mihai Răzvan Ungureanu este binevenit în PDL oricând”, însă decizia aparține fostului premier. „Mihai Răzvan Ungureanu este un om politic cu un potențial foarte mare și părerea mea este că el și-l va valorifica atunci când el va considera că este momentul. El are un potențial pozitiv. El este prospțimea de care clasa politică are nevoie”, a spus Videanu, fără a preciza dacă momentul asumării politice va fi între alegerile locale și cele parlamentare. 

Întrebat dacă îl vede pe MRU candidat la președinție din partea PDL, liderul democrat-liberal a răspuns: „De ce nu”

Pe de altă parte, Adriean Videanu a spus că o reluare, după locale, a discuției privind demisia echipei Boc de la conducerea partidului „ar fi cea mai mare greșeală a PDL”. 

Cât privește rebrenduirea PDL prin renunțarea la culoarea portocalie, el a apreciat că acest lucru a fost „o eroare”.