GÂNDUL LIVE. Unde se desparte drumul lui Traian Băsescu de cel al PDL. „Poporul nu e vinovat, poporul nu greșește”

Publicat: 18 07. 2012, 15:52
Actualizat: 19 07. 2012, 08:03

Președintele suspendat Traian Băsescu susține că are „păreri divergente” față de unii lideri ai PDL care ar vrea să câștige la referendum pe seama nerealizării cvorumului de prezență. Băsescu a făcut apel ca românii să participe la vot,  apreciind că „salvarea României astăzi este o opțiune clară, pro-europeană”.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

„S-ar putea să avem păreri divergente la un moment dat, pentru că sunt destui lideri PDL care pleacă de la premisa că nu e datoria noastră să asigurăm cvorumul, ci a parlamentului care a suspendat președintele. Vor să câștig prin nerealizarea cvorumului. Eu spun nu, aici drumurile noastre se despart. Eu vreau ca acest referendum…nu știu dacă putem să-l facem valid pentru că eu am mai puțini simpatizanți decât are USL, dar eu îi chem pe români să vină la vot, nu în calitate de președinte cu un procent mai mare sau mai mic în sondaje, ci în calitate de cetățeni. Salvarea României astăzi este o opțiune clară, pro-europeană, a românilor. Dacă nu, vom intra într-o lungă perioadă de izolare”, a declarat președintele suspendat, la GÂNDUL LIVE.

Băsescu a adăugat că „singurul argument pe care un politician care promovează România și interesele ei îl poate avea după data de 29 va fi „doamnelor, domnilor, dragi aliați, românii nu trebuie confundați cu un grup de politicieni, românii au reacționat european la ce s-a întâmplat, la demolarea statului de drept”.

Întrebat dacă lucrurile nu vor sta așa și rezultatul îi va fi defavorabil, președintele a răspuns că și într-o asemenea variantă „responsabili vor fi politicienii”.

„Dacă nu vor reacționa așa, responsabili vor fi politicienii, pe bună dreptate. Românii nu sunt vinovați niciodată. Poporul nu e vinovat, poporul nu greșește”, a spus Băsescu.

„Intra în Referendum Gândul pe Facebook si câștigă un iPad!”