Geanina Boicu, vicepreședinte PSD Diapora în Spania, numită de Guvern consul general la Bercalona

Publicat: 22 02. 2013, 18:38
Actualizat: 26 03. 2019, 15:20
Geanina Mihaela Boicu, vicepreședinte PSD Diapora în Spania, a fost numită consul general al României la Barcelona, prin hotărâre de guvern.

Geanina Mihaela Boicu, vicepreședinte PSD Diapora în Spania, a fost numită consul general al României la Barcelona, prin hotărâre de guvern.

Fostul consul la Barcelona, Cynthia-Carmen Curt, a fost rechemată în țară de Guvern în vara anului trecut.

Cynthia-Carmen Curt, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Emil Boc, a fost numită de Guvern în luna mai 2011 în postul de consul general al României la Barcelona.

La acel moment, PSD Diaspora a organizat un miting de protest în fața Consulatului general din Barcelona pentru a-și exprima dezaprobarea față de numirea Cynthiei Curt în calitatea de consul și pentru a-i solicita premierului Emil Boc destituirea acesteia.

Conducerea PSD Diaspora a criticat numirea Cynthiei Curt în calitatea de consul, susținând că decizia prmeierului Emil Boc privind această numire ține de promovarea clientelei politice.

Noul consul la Barcelona, Geanina Mihaela Boicu, este din 2005 director economic la o firmă cu sediul social în Barcelona, având ca domenii de activitate construcții, restaurante și transport, iar din octombrie 2010 este și vicepreședinte al PSD Diapora, după ce în 2008 a fost președinte PSD Barcelona.