Geoană: Dragnea este dintr-un serial atât de primitiv, încât esența democrației îi scapă

Publicat: 14 02. 2016, 18:45

„Domnul Dragnea este dintr-un serial atât de primitiv, încât esența democrației îi scapă, asta este problema cu domnul Dragnea. Deci el are o spaimă de ceea ce reprezintă opinia publică și exprimarea liberă a opțiunilor oamenilor, de aceea încearcă să pună căluș și căpăstru exprimării libere în România. Este o teamă aproape viscerală de contact cu oamenii”, a spus Geoană, într-o conferință de presă.

Președintele PSRO l-a acuzat pe Dragnea că a „cumpărat” cu bani publici „suportul aproape unanim” al membrilor PSD.

„E păcat de PSD că a ajuns să aibă un astfel de lider și e păcat de un partid important din România că a ajuns să se lase cumpărat de banii publici pe care domnul Dragnea i-a tot vehiculat, i-a păstorit și cu care și-a cumpărat, practic, suportul aproape unanim al unui partid care, pe vremea când îl cunoșteam era mai democratic, mai deschis și mai prietenos cu ceea ce înseamnă valorile democrației de tip european”, a mai spus Mircea Geoană.

Întrebat dacă și-a schimbat părerea, având în veere că a colaborat cu Liviu Dragnea, când acesta era secretar general al PSD, iar Geoană conducea partidul, președintele PSRO a replicat: „Știți aia cu legea lui Murphy, când îți depășești nivelul de competență? Te duci într-o zonă care este prea oxigenată pentru unii. Vorbim despre trecut și acest lucru deja nu mă mai interesează, este un subiect închis pentru mine.”