Gorghiu despre apelul lui Tăriceanu: Să ceară ca politicienii să nu plătească taxe,să nu stea la cozi

Publicat: 16 10. 2016, 21:17
Actualizat: 26 03. 2019, 03:39

„Spune un om politic de mare anvergură, astăzi, să se oprească DNA, să nu mai vină cu cereri deloc în Parlament. De ce doar politicienii sunt deasupra legii? Să vină cu un moratoriu… De mâine să nu mai plătească politicienii taxe și impozite până se termină campania, să nu mai stea nimeni la cozi, să nu mai stăm la cozi la magazine, să luăm de pe rafturi direct. Mă iertați!”, a declarat, duminică seara, Alina Gorghiu, la Antena 3, comentând apelul lansat duminică seara de președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu către aleși să refuze să se mai pronunțe asupra solicitărilor DNA.

Gorghiu a mai spus că, dacă Tăriceanu tot invocă „abuzuri” ale Justiției, responsabilitatea revine PSD și ALDE care au avut majoritatea în Parlament și premierul dat nu au adus nicio îmbunătățire cadrului legislativ.
„Dl. Tăriceanu care se bate cu pumnul în piept de un an, de când are o situație personală, că oamenii politici sunt prigoniți, că nu mai e cazul să fie abuz față de parlamentari ALDE – PSD, acest domn Tăriceanu a fost șef al Senatului cu o majoritate reconfortantă, cu o majoritate care putea schimba orice dorea în țara asta, cu un prim-ministru care era în acea majoritate, cu absolut orice fel de ingredient necesar eliminării acelor abuzuri”, a argumentat Gorghiu, adăugând că în programul de guvernare al PNL este reglementată și răspunderea magistraților.

Pe de altă parte, liderul PNL a mai spus că va merge la audiere la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Turceni-Rovinari atunci când va primi citația și a precizat că în perioada în care au avut loc fapte pentru care sunt urmărirți penal Dan Șova și Victor Ponta nu activa în firma de avocatură, așa cum atestă documentele de la Baroul București.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică seara, un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunța până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, susținând că dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu reprezintă nicio urgență.