Gorghiu îl protejează pe Achimaș: O demisie ar conta prea puțin în acest moment

Publicat: 07 05. 2016, 00:55

”Modul în care ministrul Achimaș Cadariu a gestionat actuala criză din Sănătate poate face imposibilă rămânerea domniei sale în funcție, dar o demisie ar conta prea puțin în acest moment. Primordiale acum sunt alte câteva aspecte. Pe de o parte, ca instituțiile abilitate să se asigure că în cazul tuturor spitalelor cu probleme, pacienții nu sunt în pericol iar soluțiile care s-au dovedit ineficiente au fost scoase din uz. În al doilea rând, asigurarea în regim de urgență, pentru întreg sistemul de sănătate românesc, a necesarului pentru desfășurarea în condiții sigure a actului medical. Trebuie să avem certitudinea că se lucrează cu produse conforme. Apoi, o chestiune ce nu ține de rezolvarea punctuală a crizei, dar este extrem de importantă pentru însănătoșirea sistemului: începerea anchetelor de către organele abilitate, pentru aflarea vinovaților”, a scris Gorghiu vineri seara pe Facebook.

Numărul celor care protestează vineri seara în București împotriva situației din sistemul medical din România este în continuă creștere, ajungând la 700 de persoane. La momentul difuzării știrii, aceștia se deplasează pe Bulevardul Magheru, spre Guvern. Jandarmeria a dispus blocarea unei benzi de sens pe Bulevardul Magheru pentru ca oamenii să se poată deplasa atât pe trotuar cât și pe carosabil.

După ce s-au reunit în Piața Universității, manifestanții s-au mutat la Ministerul Sănătății pentru a cere demisia ministrului, iar numărul lor a crescut de la 200 la 700 în decurs de două ore.

Ei scandează: „Achimaș, pe făraș”, „Solidaritate pentru sănătate”, „Sănătate pentru toți, nu doar pentru mafioți”. Participanții și-au manifestat revolta față de încercarea de mușamalizare a situației infecțiilor din spitale, precum și față de faptul că autoritățile au recoltat probe de pe oamenii și paturile din spitale, în loc să facă teste direct substanțelor destinate dezinfectării.