Greu de dat afară din PSD: Exclus pentru că l-ar fi trădat pe Dragnea, un viceprimar a câștigat procesul și revine în partid

Publicat: 26 06. 2018, 21:58

„Instanța respinge ca tardiv apelul declarat de Partidul Social Democrat împotriva sentinței civile din 22 mai 2018 pronunțată de Tribunalul Iași, Secția I Civilă. Definitivă. Pronunțată în ședință publică”, se arată în decizia de marți a judecătorilor Curții de Apel Iași.

Soluția Curții de Apel Iași a fost dată în procesul în care Gabriel Harabagiu a solicitat suspendarea excluderii sale din PSD, din luna februarie 2018, pe rol fiind, în prezent, încă un proces privind anularea excluderii din partid.

Viceprimarul a contestat în instanță decizia șefilor de partid și a cerut atât suspendarea, cât și anularea hotărârii partidului, fiind vorba de două procese diferite.

„Am rămas membru al PSD. Cei de la PSD au depus apelul cu o zi întârziere și instanța a ridicat excepția tardivității, nu eu. Apelul a fost depus cu o zi întârziere probabil pentru că au numărat greșit zilele. Mai avem procesul privind anularea excluderii, dar acel litigiu va începe la toamnă”, a declarat, marți, Gabriel Harabagiu.

Gabriel Harabagiu a fost exclus din PSD la începutul lunii februarie, alături de primarul Iașului, Mihai Chirica. Mai mulți lideri PSD Iași le-au reproșat faptul că, în ianuarie 2018, filiala municipală, controlată de primarul Iașului, și-a anunțat susținerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condițiile în care organizația județeană s-a poziționat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.