Grindeanu „îl lasă în urmă” pe Toader în discuțiile pe Legile justiției: Ritmul meu e mai alert decât a fost obișnuit ministrul

Publicat: 25 04. 2017, 12:08
Actualizat: 26 03. 2019, 06:23

„Am avut foarte multe discuții cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă încercând să înțeleg ceea ce dorește să facă în acest domeniu, dar, și subliniez, neintervenind absolut deloc. Pe ceea ce înseamnă proiectul legii de punere în acord a Codului Penal și Codului de Procedură Penală cu deciziile CCR, ne aflăm faza de în dezbatere publică. S-au luat puncte de vedere de la instituții, fie că vorbim de CSM, DIICOT, DNA. Trebuie epuizată această perioadă, pentru că așa spune legea. Poate că ritmul cu care sunt eu obișnuit și cu care au fost obișnuiți colegii mei din Guvern, cel puțin în aceste trei luni, este unul mai alert decât cel cu care poate a fost obișnuit domnul Tudorel Toader. De ceea am avut aceste discuții, pentru ca lucruile să fie făcute așezat, bine, transparent, respectând toate regulile, consultând instituțiile publice și într-un ritm care poate e mai alert câteodată decât cel al Curții Constituționale”, a declarat marți premierul Sorin Grindeanu.

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a reproșat, săptămâna trecută, ministrului Justiției, faptul că întârzie „nepermis” de mult cu pachetul de legi ale Justiției, el arătând că acesta nu va putea beneficia de susținere la nesfârșit, mai ales în lipsa coerenței acțiunii sale și a respectării unor termene.

„Se pare că domnul ministru a întârziat foarte mult. Eu o să vorbesc cu colegii mei, le-am trasmis deja de ieri că nu se mai poate întârzia. A zis că vine în trei săptămâni de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Până la urmă Legea grațierii o să fie adoptată tacit pentru că nu vine ministerul Justiției (la Comisia juridică, n.r.)”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă, în acest context, legat de întârzierea pe care i-o reproșează, ministrul Justiției Tudorel Toader mai beneficiază de susținere, Dragnea a răspuns: „Beneficiază de orice susținere în condițiile în care există o coerență și un termen cât de cât realist. Nu poți să beneficiezi de susținere la nesfârșit”.