Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru OUG 114/2018

Publicat: 02 12. 2019, 17:08

Potrivit surselor citate, în perioada următoare Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru OUG 114/2018. De asemenea, Executivul are în vedere abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Virgil Popescu anunța la începutul lunii noiembrie, înainte să fie desemnat ministru al Economiei, că prima sa acțiune va fi abrogarea OUG 114/2018.

„La preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei și mediului de Afaceri, alături de premierul Ludovic Orban, am anunțat o serie de acțiuni pe care le voi face ca ministru. Pe termen scurt și mediu: Abrogarea OUG 114 – cu perioada de tranziție necesară (Așteptăm răspunsul Comisiei Europene)”. Definirea consumatorului vulnerabil până la sfârșitul acestui an. În acest sens se va face un grup de lucru interministerial, cu ministerul Muncii și ministerul Administrației și Lucrărilor Publice, pentru a vedea cine sunt cetățenii care au cu adevărat nevoie de subvenție. Nu cred că se vor majora prețurile după ce vom defini consumatorul vulnerabil”, scria Virgil Popescu, pe Facebook.