Guvernul are termen 15 mai pentru îngheţarea angajărilor la stat. România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă (SURSE)

Publicat: 03 05. 2023, 11:16
Actualizat: 04 05. 2023, 19:58
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social / Sursa foto: Guvernul României

Guvernul are termen 15 mai pentru îngheţarea angajărilor la stat. România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă, iar supraimpozitarea nu se va putea face prin ordonanță de urgență, ci prin lege, conform unor surse guvernamentale.

Potrivit unor surse guvernamentale, Ordonanţa cu reducerile de cheltuieli nu va intra săptămâna aceasta în şedinţa de Guvern.

În plus, Guvernul are termen până pe data de 15 mai pentru îngheţarea angajărilor la stat.

Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu se vor face prin lege, pentru că acest lucru nu este posibil printr-o ordonanță de urgență.

România nu e pregătită pentru impozitarea progresivă

România nu e pregătită pentru impozitarea progresivă, arată aceleași surse guvernamentale.

În plus, rotativa guvernamentală va fi una lentă și se va face pe parcursul a trei zile. Aceasta va avea loc după Ziua Eroilor, respectiv 25 mai.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV | Rămâne UDMR la guvernare chiar dacă trebuie să cedeze din ministere? Tánczos Barna: ”Nu s-a cerut. În politică, însă, nu excluzi variante”

VIDEO | Sorin Grindeanu, despre păstrarea portofoliului de la Transporturi după rotativă: „Nu e mai importantă persoana ta, oricât de vedetă te crezi”

EXCLUSIV | Tensiuni în Coaliție. UDMR pierde ANRE, dar rămâne la guvernare și vrea aceleași ministere. ”Nu-și dorește nimeni instabilitate politică”

EXCLUSIV | Pot fi alegeri locale odată cu parlamentarele? Ce spun foști judecători CCR care în 2012 au decis că e neconstituțională comasarea acestora