Ialomițianu: Pensiile nu se majorează iar contribuțiile nu scad, PSD și PNL au mințit

Publicat: 07 05. 2012, 19:57
Actualizat: 08 05. 2012, 11:52

Deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, a declarat, luni, după întâlnirea comisiilor de buget-finanțe cu delegațiile FMI, CE și BM, că USL i-a mințit pe pensionari promițând mărirea pensiilor și pe cei din mediul de afaceri când a promis reducerea contribuțiilor.

Ialomițianu a declarat că PDL nu va vota Guvernul Ponta întrucât USL a venit cu foarte multe promisiuni și acum a uitat de acestea.

„Trebuie să ne explice că s-au comportat ca niște partide din opoziție, și acum, când au ajuns la putere, trebuie să dovedească mai multă responsabilitate. Cei din PSD nu pot oferi informații foarte bune. (..) Pensionarii nu vor primi de la viitorul Guvern o majorare a pensiilor, deși PSD-ul a dorit acest lucru. Pensionarii au fost păcăliți de către PSD iar mediul de afaceri fost păcălit de PNL, pentru că reducerea contribuțiilor nu se realizează. Atât au realizat viitorii miniștri”, a spus fostul ministru de Finanțe.

Gheorghe Ialomițianu a arătat că este un lucru foarte bun că Florin Georgescu a fost desemnat ministru de finanțe, pentru că a arătat credibilitate, responsabilitate, iar negocierile cu organismele internaționale s-au desfășurat la Banca Națională, o instituție credibilă și în fața instituțiilor externe.

Ialomițianu a afirmat că în cadrul întâlnirii FMI cu comisiile de buget-finanțe s-au discutat unele lucruri legate de acord, care „nu a fost modificat, ci continuă”.

„Sunt probleme legate de restructurarea companiilor de stat, probleme în sănătate, viitorul guvern trebuie să rezolve aceste probleme. S-au apreciat rezultatele pe linie fiscală, toate țintele au fost îndeplinite, încadrarea în deficit, reducerea arieratelor, un grad bun de colecatre deși luna februaruie nu a fost o lună foarte bună. Ne-au spus reprezentanții Fondului și ai Comisiei că s-a oferit un spațiu fiscal mic pentru creșterea salariilor, este meritul și al Guvernului Boc pentru că a lăsat un spațiu fiscal destul de mare de la 1,9 până la 3%, în care trebuie să neîncadăm la sfârșitul anului”, a mai declarat Ialomițianu.

El a arătat că problema este pentru 2013, pentru că se pune problema cât va afecta deficitul bugetar această majorare de salarii.

Despre următoarea mărire de salarii, Ialomițianu a precizat că dacă situația va fi bună la următoarea misiune a FMI din iulie, e posibil ca următoarea mărire să fie în noiembrie, dacă nu, se va discuta în 2013.

Despre sumele restante la CAS pentru pensionari, Ialomițianu a arătat că restituirea trebuie să se facă în mod treptat, în tranșe. „Nu se poate face dintr-o tranșă, atât a putut să negocieze viitorul guvernul”, a adăugat el.