Iliescu, sărbătorit la Ateneul Român de peste o sută de persoane, dar cu acces interzis pentru presă

Publicat: 04 03. 2013, 09:52
Actualizat: 27 09. 2018, 22:15

Fostul șef al statului Ion Iliescu este sărbătorit duminică seară, la Ateneul Român, în prezența a peste o sută de persoane atât din lumea politică, dar și din cea culturală și sportivă, jurnaliștilor fiindu-le însă interzis accesul.

on Iliescu a împlinit duminică vârsta de 83 de ani.

Fostul președinte este sărbătorit la Ateneul Român prin lansarea unei cărți dedicate lui și printr-un concert.

La sosirea la Ateneul Român, Ion Iliescu a declarat că a stat acasă duminică și nu a făcut nimic special. El a spus că a primit multe flori de la prieteni, de la cunoscuți, dar și de la președintele Băsescu.

Iliescu a relatat, de asemenea, că a primit foarte multe telefoane de la prieteni și că a făcut „de serviciu la telefon tot timpul”, adăugând că luni este rândul săției sale să răspundă la telefon. Luni este ziua de naștere a soției sale, Nina Iliescu.

Întrebat despre cadourile pe care le-a primit, Iliescu a spus că nu îl interesează substanța acestora, ci gestul în sine.

El a mai spus că nu a citit, ci doar a „frunzărit” cartea dedicată lui. „E o carte cu ce spun alții despre mine. Dacă e de bine sau de rău, o să vedeți dumneavoastră”, a adăugat Iliescu.

Printre cei care au venit la Ateneul Român să îl sărbătorească pe Ion Iliescu s-au aflat și premierul Victor Ponta, soția sa, Daciana Sârbu, și fiica Irina.

Ponta a declarat că îi urează „La mulți ani!” și multă sănătate fostului președinte, apreciind că este în continuare nevoie de Ion Iliescu.

Victor Ponta a mai spus că, deși nu s-a văzut în ultima vreme la televizor, el se consultă la partid cu Ion Iliescu, iar vocea acestuia este respectată și apreciată.

Întrebat de i-a spus fiicei sale depre Ion Iliescu, Ponta a răspuns: „I-am spus că este un fost președinte al României de dinainte să se nască ea, pentru că ea s-a născut în vremea altui președinte”.