Încă un cadou de la PSD pentru demnitarii incompatibili. Amendamentul care îi scapă de problemele cu ANI în trei ani

Publicat: 04 04. 2018, 15:23

Amendamentul adoptat de deputații din Comisia juridică a fost propus de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu și semnată de mai mulți parlamentari din arcul Puterii. Această propune introduce astfe referirea la prevederea din Codul civil privind prescripția, potrivit căreia termenul prescripției este de trei ani, dacă legea nu menționează un alt termen.

Șeful Comisie juridice, Eugen Nicolicea, a explicat în ședința forului legislativ că termenul de prescripție de trei ani este din Codul civil, precizând că acesta trebuie introdus în legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI).

În schimb, deputatul USR Stelian Ion a propus ca termenul de prescripție să fie de șase ani, dar acest lucru a fost respins de membrii Comisiei.

Conform articolului adoptat miercuri de deputații juriști, „faptele săvârșite de persoanele încadrate în categoriile prevăzute în art. 1 ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen general de 3 ani de la data săvârșirii lor în conformitate cu art. 2517 din legea Codul civil”.

Raportul Comisiei juridice urmează să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaților.