Ioan Chelaru, despre eliberarea lui Năstase: Este starea naturală a unui om, aceea de libertate

Publicat: 18 03. 2013, 18:50
Actualizat: 04 02. 2019, 02:07

Vicepreședintele PSD Ioan Chelaru a declarat, luni, că eliberarea lui Adrian Năstase îl aduce pe fostul premier în starea naturală a unui om, aceea de libertate, apreciind că punerea acestuia în libertate s-a tergiversat cam mult.

Chelaru a fost întrebat cum vede decizia de eliberare a lui Adrian Năstase.

„Eu cred că starea naturală a unui om este cea de libertate și cred că Adrian Năstase era ultimul pentru care puteam să ne punem problema să stea în detenție (…) După opinia mea, s-a tergiversat cam mult punerea în libertate, având în vedere îndeplinirea criteriilor cerute de lege pentru punerea în libertate. Până la urmă este bine că revine acasă, este bine că revine în familie, că revine la preocupările dumnealui cotidiene”, a declarat vicepreședintele PSD.

De asemenea, Chelaru a afirmat că este în continuare de părere că în condamnarea fostului premier au contribuit anumiți oameni și partide.

„Sunt bucuros pentru ziua de astăzi și pentru momentul pe care domnul Năstase îl trăiește. Rămân la părerea pe care nu o să mi-o schimbe nici o mie de instanțe, că este o valoare deosebită, este un intelectual de o altă clasă, este un om politic deosebit cum nu are România prea mulți. Că a existat interes, că jocurile politice ale anumitor oameni sau partide au contribuit mai mult sau mai puțin la situația domnului Năstase, e un lucru pe care îl judecă oamenii și probabil și istoria”, a mai spus Chelaru.

Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul București a respins, luni, recursul Direcției Naționale Anticorupție.

Citește știri de ultimă oră pe gandul.info