Ioan Cindrea, fostul prefect de Sibiu, a renunțat și la mandatul de consilier județean. Ce motiv a invocat

Publicat: 27 10. 2016, 16:33
Actualizat: 26 03. 2019, 20:07

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunțat, la ședința ordinară de joi, că a primit demisia scrisă a consilierului județean Ioan Cindrea.

„Înainte să intru în ședință am primit o solicitare scrisă, cu demisia domnului Ioan Cindrea. Prin urmare, în ședința următoare vom lua act de această demisie și așteptăm din partea PSD nominalizarea membrului supleant”, a spus Cîmpean.

Ioan Cindrea nu a fost prezent la ședința de joi și nici nu a putut fi contactat.

Liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea își anunțase candidatura pentru un mandat de deputat, însă marți seara a demisionat din toate funcțiile deținute la partid.

Ioan Cindrea deschidea lista pentru Camera Deputaților din partea PSD Sibiu.

Ioan Cindrea a avut anterior funcției de președinte al CJ Sibiu, trei mandate consecutive de parlamentar, fiind deputat în perioada 2000 – 2012.

Cindrea a condus organizația PSD Sibiu din 1996.

Liderii PSD, reuniți marți în ședința Comitetului Executiv Național (CExN), au validat listele de candidați pentru alegerile parlamentare, doi dintre social-democrații cu probleme de integritate fiind eliminați de pe liste. Unul dintre aceștia a fost Ioan Cindrea, care ar fi trebuit să deschidă lista de candidați la Senat în Sibiu. Cindrea a fost condamnat definitiv, la începutul lui 2016, la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat și-a angajat soția la biroul parlamentar.