Ioan Mircea Pașcu: Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci ia mințile!

Publicat: 11 10. 2019, 07:57

„Din păcate, s-a adeverit încă o dată că Dumnezeu nu bate cu bâtă, ci ia mințile! Ca vechi pesedist (și profesor de știință politică), nu pot să nu regret tristul adevăr că partidul, condus cândva de Iliescu, de Năstase, a reușit contra-performanța de a irosi cu nonșalantă un câștig electoral de 46% in mai puțin de trei ani – nici măcar un mandat întreg – permițându-si, printre altele, «luxul» de a schimba in acest răstimp trei premieri si 100 de miniștri …”, a scris Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook.

Fostul eurodeputat a adăugat că deciziile PSD din ultimii trei ani au fost bazate pe frică sau servilism, precizând că social-democrații ar trebui să își recunoască propriile greșeli, nu să se încăpățâneze în „tiparele eronate”.

„Si acum, odata ajunși aici, in loc de a persista cu încăpățânare in tiparele eronate de pana acum, acuzându-i pe alții de propriile noastre greșeli, ar trebui sa începem prin a ni le recunoaște deschis, fara sa uitam ca nu putem purcede la reconstrucția necesară stand in genunchi (ma gândesc la «unanimitățile» bazate pe frica si/sau servilism, care au caracterizat deciziile partidului in ultimii trei ani …). In sfârșit, un cuvânt si despre cei din tabăra «învingătorilor»: nu m-ar mira deloc ca unii dintre cei care au pus urmarul la dărâmarea guvernului sa fie nevoiți sa părăsească aceasta coaliție ad hoc, ca si așa sunt prea multi si îngreunează formarea rapida a noului guvern …”, a mai explicat Pașcu.

„P.S. Un gând si pentru «pocăiții» (pentiti, in limba italiana) care, dupa ce au dezertat, s-au întors momiți de avantaje concrete si promisiuni mirobolante: ce trebuie sa fie in sufletul lor, acum cand realizează ca si-au irosit atat de ușor si definitiv bruma de credibilitate de care s-au bucurat, cand au fost puși pe lista de candidați…”, a conchis fostul europarlamentar.

Moțiunea de cenzură prin care a fost retrasă încrederea în Guvernul Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.