Ioan Rus: „Sebastian Ghiță este un tânăr extrem de inteligent, dar care este pus pe repede înainte”

Publicat: 28 11. 2014, 21:15
Actualizat: 28 11. 2014, 21:28

Liderul grupului de la Cluj, Ioan Rus, a declarat, la Digi 24, imediat după scrisoarea lui Ion Iliescu, că PSD a luat cinci milioane de voturi și că astfel de poziții nu se justifică.

„Aveam un disconfort după decizie, dar azi când am văzut reacțiile foștilor colegi, sunt împăcat cu decizia”, a afirmat Ioan Rus referitor la criticile aduse de Ion Iliescu după excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova. Întrebat despre demisia lui Sebastian Ghiță din PSD, acesta a afirmat că  „este un tânăr extrem de inteligent, dar care este pus pe repede înainte”.

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmă într-o scrisoare că refuză să primească „lecții de la oameni care cred că și-au cumpărat un partid”. „Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, și un act de lașitate”, a afirmat Ion Iliescu.

Scrisoarea lui Ion Iliescu a venit după ce deputatul Sebastian Ghiță a lansat mai multe atacuri la adresa acestuia, afirmând, printre altele, că este momentul să se retragă. După ce Victor Ponta l-a dojenit pentru reacția lui, Sebastian Ghiță și-a dat în această după-amiază demisia din PSD.