Iohannis ar fi vorbit cu Shhaideh în această dimineață. Dragnea: Această convorbire nu a avut loc

Publicat: 27 12. 2016, 18:15

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că președintele Klaus Iohannis ar fi avut, marți de dimineață o discuție cu Sevil Shhaideh. Sursele citate au menționat că șeful statului i-a transmis lui Shhaideh că refuză desemnarea sa.

Totuși, această ipoteză a fost contrazisă de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a mărturisit că nici el și nici Shhaideh nu au mai discutat cu președintele în ultimele zile și că aceasta din urmă a aflat decizia lui Klaus Iohannis de la televizor. 

„Nu m-a sunat președintele, de la ultimele consultări de la Cotroceni pe tema Brexitului nu am mai avut nicio discuție telefonică. Nici măcar pe Sevil nu a sunat-o. Dacă tot o sunase joi, putea să-i telefoneze și acum. De ce credeați că a chemat-o să vorbească despre proiecte, despre echipa guvernamentală. Doamna a așteptat un telefon, n-a mai venit, a văzut la televizor această decizie”, a declarat Liviu Dragnea. 

Aceleași surse au mai arătat că președintele PSD Liviu Dragnea nu a aflat de la Iohannis despre refuz, ci de la Shhaideh, cu câteva minute înainte de anunțul oficial făcut de Iohannis în intervenția de la Palatul Cotroceni.

Dragnea a declarat săptămâna trecută că nu va face o altă nominalizare decât Shhaideh din partea PSD. În cadrul primelor declarații de după refuzul lui Klaus Iohannis, acesta a afirmat că va lua o decizie până în seara zilei de miercuri, cel târziu dimineața zilei de joi, luând în calcul și posibilitatea suspendării președintelui.