Iohannis, după mesajul anticorupție al senatorilor americani: „Nu putem împărți cetățenii români în două categorii”

Publicat: 11 06. 2014, 19:31
Actualizat: 14 07. 2016, 06:12

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că parlamentarii trebuie să dea curs oricărei solicitări venită de la Parchet pentru ridicarea imunității, adăugând: „nu putem prin vot să împărțim cetățenii români în două categorii”. Mesajul său vine în contextul în care trei senatori americani au criticat, într-o ediție specială a Gândul Live, modul în care parlamentarii români au respins solicitările venite de la Parchet pentru ridicarea imunității.

„Consider că atunci când există o solicitare a unui Parchet către Parlament pentru verificarea unui parlamentar acestei solicitări trebuie să i se dea curs. Nu putem prin vot să împărțim cetățenii români în două categorii”, a spus Iohannis.

Liderul interimar al PNL a precizat că „unul din conceptele cele mai puternice” pe care dorește să le susțină este statul de drept.

„Pentru așa ceva este evident că trebuie să continuăm parteneriatele care sunt vitale pentru viitorul României. Dacă mă întrebați pe mine, în calitate de președinte al PNL pot să vă răspund simplu: eu voi milita în toate circumstanțele pentru păstrarea și întărirea parteneriatului strategic cu SUA, a rolului nostru jucat în NATO și a rolului nostru jucat în UE. Aceste lucruri sunt nenegociabile, ele sunt definitorii și importante pentru viitorul României”, a declarat Iohannis.