Iohannis nu se teme că va fi declarat incompatibil de ÎCCJ: „Nu luăm în considerare acest scenariu, nici nu există!”

Publicat: 06 09. 2014, 18:03

Dacă instanța va decide definitiv și irevocabil că Iohannis este incompatibil, acesta nu ar mai putea candida, iar ACL ar fi privată de posibilitatea de a mai desemna pe altcineva în locul său. „Nu luăm în considerare acest scenariu, nici nu există!”, a răspuns sec Klaus Iohannis.

„Într-adevăr, așa ceva nu există, iar Klaus Iohannis va fi viitorul președinte al României!”, a spus și Vasile Blaga.

În 24 aprilie 2013, ANI a anunțat că inspectorii de integritate au constatat ca primarul Sibiului se afla în stare de incompatibilitate, întrucât are și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, și la SC Piețe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a câștigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestația acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate și a dispus anularea raportului de evaluare.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea raportului de evaluare prin care ANI constata că Iohannis se află în incompatibilitate. Recursul urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.