Iohannis: Tăriceanu la șefia Senatului nu reprezintă nimic din punct de vedere politic, e doar o mișcare anti-PNL

Publicat: 13 03. 2014, 14:40
Actualizat: 29 03. 2019, 19:34

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcția de președinte al Senatului cu ajutorul PSD s-a dorit a fi „o momeală pentru unii membri PNL”, o încercare de „a induce nesiguranță în PNL”.

Klaus Iohannis a fost întrebat, într-o conferință de presă, ce părere are despre alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcția de președinte al Senatului și a răspuns că a fost o „mișcare curioasă”.

„Mi se pare o mișcare curioasă, care, cel puțin aparent, nu face sens. Cel puțin aparent, dacă am crede că toată lumea lucrează de bună credință și în folosul poporului acolo. După părerea mea, domnul Tăriceanu a fost pus acolo pentru a se constitui în momeală pentru unii membri PNL care poate trag concluzia greșită de acolo”, a răspuns Iohannis.

Acesta a adăugat că niciun coleg liberal „nu a tras concluzii greșite”, de aceea „domnul Tăriceanu, senator independent, este președintele Senatului și nu reprezintă nimic acolo din punct de vedere politic”.

Întrebat ce câștig ar putea aduce Călin Popescu Tăriceanu PSD, Iohannis a răspuns: „Nu poate să aducă nimic PSD, dar bănuiesc, nu am nimic concret, bănuiesc că unii consultanți i-au spus primului-ministru că dacă procedează așa, induce nesiguranță în PNL. Acea promovare surpriză a domnului Tăriceanu este îndreptată împotriva PNL, nu pro-PSD. PSD nu câștigă nimic de acolo”.

Referitor la declarația premierului potrivit căreia promovarea lui Tăriceanu în fruntea Senatului este o încercare de refacere a USL, Iohannis a spus că „e aceeași poveste anti-PNL”.

„Nu există USL și nu poate fi reînchegat, în niciun caz nu printr-un senator independent, care nu reprezintă niciun fel partenerul care a denunțat USL”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, luni, în funcția de președinte al Senatului, obținând 93 de voturi.

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu, susținut de grupurile PSD, PC și UDMR, a întrunit din partea senatorilor 93 de voturi „pentru”, 60 de parlamentari votând împotriva alegerii sale.